Bombardérbiller:
Vitenskap kopierer
spraydesign

av Thomas F. Heinze


Husker du bombardérbillen, kjent for å skyte varm, etsende væske på sine fiender gjennom en sprayer bakerst på kroppen? Science News forteller os at den denne billen “inspirerer designere av motorer, innretninger for medikamentinntak, samt brannslokningsapparater til å forbedre sprayteknologi.” (…) “Den kan også gi oss en mye mer energisparende mekanisme for bensininnsprøytning i bilmotorer, og kan til og med føre til en ny generasjon av brannslokningsapparater som kan levere enten en sky eller store dråper, alt etter hva slags brann som skal slokkes.”1  (Science News, 5. april, 2008)

Her er Science News sin forklaring på hvordan billen kan gjøre dette: “Nøkkelen til billens mektige forsvar er inngangen og utgangen til dens forbrenningskammer. Inngangsventilen åpnes for å slippe inn kjemikaliene, som begynner å koke med én gang de blandes, og lukkes når en tilstrekkelig mengde gass har blitt dannet.

Når gassene reagerer blir de varmere, noe som øker trykket i det lukkede kammeret. Når trykket når et kritisk punkt, tvinges enden av utgangsventilen opp og den varme væsken skytes ut som en kraftig ladning av etsende damp i en prosess som kalles flash-fordampning.2

Når gassen er sluppet ut, lukkes utgangsventilen, og inngangsventilen åpnes og kammeret fylles igjen for å kunne levere den neste giftige ladningen.” (Science News, 5. april, 2008)

Hvorfor kopierer folk Guds skapelse for å konstruere sine beste sprayere? Sprayere designet av mennesker fungerer ikke like godt. Det er en grunn til det: “For Guds dårskap er visere enn menneskene, og Guds svakhet er sterkere enn menneskene.”  (1. Kor 1:25)

Billens forsvarssystem er et godt argument for intelligent design, men evolusjonistene tror at det som egentlig må skjedd er at tilfeldige, utilsiktede forandringer kalt mutasjoner skapt det, og at naturlig utvalg kvittet oss med alle utilsiktede forandringer som ikke forbedret systemet. Men biller som ikke har dette fantastiske forsvarssystemet er ikke bare fortsatt i live, men de er mange flere enn bombardérbillene. Naturlig utvalg? Våkne opp!

Uansett, moderne vitenskapelig forskning forteller oss at forskere nå har bestemt seg for å kopiere billens sprayer for å lage sprayere til deres egen industri fordi mennesker ikke har vært i stand til å designe en sprayer som virker like godt. Vi antar at noen av disse som ydmykt kopierer Guds fantastiske design er evolusjonister som fortsatt tror at den beste sprayeren var en heldig tilfeldighet.

    Naturen er full av eksempler på fantastisk design:
-- Svære humler forundrer oss når de flyr forbi by med bittesmå vinger mens de frakter pollen for å lage nydelig honning.
-- Gekkoer som går på vegger og tak som er altfor glatte for andre dyr som er like tunge som gekkoen til å klatre på.
-- Maur kan bære opptil 50 ganger sin egen kroppsvekt.
-- Kolibrier som har 40 til 200 vingeslag i sekundet.

Design finnes overalt i verden. Faktisk har Gud også designet en enkel og effektiv måte for å frelse syndere. Han gav sin sønn Jese, som tok på seg våre synder på korset da Han ble korsfestet. Regningen er betalt, og mange har høstet fruktene. Det kan du også. Ta imot Hans betaling for dine synder ved å gi din tillit til Jesus. Ikke prøv å skape en annen vei.

La oss holde våre sinn og våre øyne åpne for underverkene i Guds design, og si "tusen takk" til Skaperen som står bak design som er så intelligent at det beste vi kan gjøre er å kopiere dem.


REFERANSER:

1 - Science News Magazine, 5. april, 2008
2 - S.k. ’Flash Evaporation’, http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_evaporation
 

"Bombardérbiller: Vitenskap kopierer spraydesign"
<http://www.creationism.org/norwegian/bombardier_no.htm>

Forside:  Norsk
www.creationism.org