Forkullet eikestubbe funnet
http://www.creationism.org/norwegian/OakStumpUkraine_no.htm
©2007   av Yuri Petetsky
Et interessant funn ble oppdaget i selve hjertet av Ukraina, i Cherkasy-regionen, nær byen Kaniv (100 km sørøst for Kiev), det siste tilfluktsstedet til den berømte ukrainske poetet Taras Shevchenko.
I 1967, under konstruksjonen av Kanivka vannkraftverk, ble en eikestubbe funnet i elvesanden 22 meter under bakken.

Dette området er ganske flatt, som de fleste andre steder i Ukraina, med unntak av Krimhalvøya og Karpatene i vest. Det er derfor lite vulkansk aktivitet, og temperaturen er lav ved slike dybder.

Utsikt fra den bratte bredden på høyre side, graven til Taras Shevchenko, oppstrøms Dnipro, reservoar og kraftverk i bakgrunnen.

Teksten over sier: "Som med alt trevirke under lignende forhold, ble det utsatt for prosesser med naturlig forkulling og fikk sin mørke farge. Dets vitenskapelige verdi ligger i dybden det ble funnet på, som motbeviser teorien om at elvealluviet vitner om en langvarig geologisk alder til selve alluviet. Poenget er at denne eika ble felt med en øks, noen som lett kan påvises ut ifra overflaten på tverrsnittet. Derfor kan stubbens geologisk alder bestemmes ut ifra når metalløkser dukket opp i vårt område, noe som skjedde for ikke mer enn 3000 år siden. Dermed er stubbens geologiske alder industriell."

Det tok altså ikke millioner av år for denne stubben å bli begravet på 22 meters dyp, og for at forkullingen skulle finne sted.
 

"Forkullet eikestubbe funnet"
<http://www.creationism.org/norwegian/OakStumpUkraine_no.htm>

Forside:  Norsk
www.creationism.org