Hvor fikk Kain konen sin fra?
www.creationism.org/norwegian/CainWife_no.htm

Genetisk sett var Adam og Eva sannsynligvis perfekte.  Å gifte seg med noen i nær familie i de tidlige årene etter skapelsen ville derfor ikke føre til arvelige farer.  Vi går nedover genetisk sett, ikke oppover som evolusjon feilaktig påstår.  I dag øker genkopieringsfeil.  (Leger vet at mange sykdommer er genetiske lidelser. Det vil si at feilene øker over tid.)  Så det korte svaret er at Kain må ha giftet seg med en av søstrene sine.  Men før du begynner å skrike "incest", la oss se på litt historie.

Vi vet at Abraham (400 år etter syndefloden; 2,000 år etter Adam og Eva; eller 4,000 år siden) giftet seg med halvsøsteren sin, Sara:  1. Mosebok 20:12 "Dessuten er hun også virkelig min søster. Hun er datter av min far, men ikke datter av min mor; og hun ble min hustru."  Abraham giftet seg med søsteren sin.  Og vi ser ikke at Gud fordømmer ham for det.  (Husker du de to gangene han nektet for at hun var konen hans, og påsto at hun var søsteren hans i stedet?  Vel, det er faktisk bare en «halv» løgn, ikke sant?)

Europeiske kongefamilier og andre i verden har giftet seg med nær familie ned gjennom tidene. Men etter årtusener med DNA-kopieringsfeil har det forårsaket problemer forbundet med innavl mellom dem, lange ansikter, blødninger og andre problemer.

Til og med i filmen "Tatt av vinden", fra 1939, gifter en av karakterene, Ashley, seg med kusinen sin, Melanie.

Nå, bare noen få generasjoner senere, har vi glemt alle disse eksemplene av ulike samfunnsnormer fra fortiden.  *Kremt*, er vi bedre moralsk sett enn forfedrene våre? Vi roper "incest" og andre, fæle ord.  Men i dag har mange, moderne mennesker flere sex-partnere, og bryter dermed ekteskapet, som bibelen sier veldig klart er galt.  Men legg merke til at hvem man gifter seg med (én person, selvfølgelig av det andre kjønn) har færre direkte forbud i bibelen.

Nå, hundrevis av generasjoner siden skapelsen, har vi mange genetiske ufullkommenheter. Det er farlig å gifte seg med en nær slektning på grunn av de lignende dominante og recessive genene som vil gå i arv til barna.

Lover mot å gifte seg med nære slektninger ble ikke gitt i bibelen før Moses' tid, som levde rundt 400 år etter Abraham.  Da var det mange nok DNA-kopieringsfeil som begynte å vise seg.

Til og med i dag er det noen muslimske sekter som gifter seg med søskenbarn. To bøker diskuterer dette: Marriage and the Terror War av Kurtz, og The Seed and the Soil av Delaney. En "på utsiden" forblir på utsiden; men en på innsiden er bundet til hans eller hennes familie og til Islam fremfor alt.

Tilbake til temaet, "Hvem giftet Kain seg med?". Det må ha vært en søster eller niese, korrekt?  Menneskerasen begynte med Adam og Eva.  Og Eva var mor til alle.  Eva hadde mange flere barn enn bare Kain, Abel og Set.

1. Mosebok 5:4 "Etter at han hadde blitt far til Set, ble Adams dager åtte hundre år, og ."

Adam og Eva hadde også DØTRE (i følge verset ovenfor).

Hadde George Washington brødre eller søstre? Hva med Julius Cæsar? Vi vet ikke, fordi det er ikke av interesse for de viktigste hendelsene i deres voksne liv. Det samme gjelder Kain, Abel og Set.  Akkurat som vi ikke trenger vite om George Washingtons brødre eller søstre, eller Abraham Lincolns, eller Julius Cæsars – vet vi ikke direkte om de andre brødrene og søstrene til Kain og Set, utenom den korte henvisningen i 1. Mos. 5:4.

"Hvor fikk Kain konen sin fra?"
<http://www.creationism.org/norwegian/CainWife_no.htm>

Forside:  Norsk
www.creationism.org