Βομβαρδιστές Σκαθάρια:
Επιστημονικά Αντίγραφα
Σχεδιασμός ψεκαστήρα

του Thomas F. Heinze


Θυμηθείτε το σκαθάρι βομβαρδιστή, διάσημο για το καυτό τοξικό υγρό που εξαπολύει στους εχθρούς του μέσω ενός ψεκαστήρα που βρίσκεται στο πίσω του μέρος. Τα Επιστημονικά Νέα (Science News) μας πληροφορούν ότι αυτό το σκαθάρι: «Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές των κινητήρων, τις συσκευές χορήγησης φαρμάκων καθώς και τους πυροσβεστήρες για τη βελτίωση των τεχνολογιών ψεκασμού.» ... «Θα μπορούσε επίσης να εφοδιάσει τους κινητήρες των αυτοκινήτων με έναν πολύ πιο σύνθετο ενεργειακό μηχανισμό έγχυσης καυσίμου άμεσου ψεκασμού και ακόμη να οδηγήσει σε μια νέα γενιά πυροσβεστήρων οι οποίοι να μπορούν να παράγουν, έναν λεπτό αφρό ή μεγάλα σταγονίδια, ανάλογα με τον τύπο της φωτιάς που πρέπει να κατασβεστεί.»1  (Science News (Επιστημονικά Νέα),  5 Απριλίου, 2008)

Τα Επιστημονικά Νέα (Science News) εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο το σκαθάρι μπορεί να το κάνει αυτό: «Το κλειδί για τον ισχυρό αμυντικό μηχανισμό του σκαθαριού είναι η είσοδος του θαλάμου καύσης του και οι βαλβίδες εξόδου. Η βαλβίδα εισαγωγής ανοίγει για να λάβει τις χημικές ουσίες, οι οποίες αρχίζουν να βράζουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και κλείνουν μόνον όταν μία επαρκής ποσότητα αερίου έχει ληφθεί.

Καθώς τα αέρια αντενεργούν μεταξύ τους, παράγουν θερμότητα ώστε να αυξηθεί η πίεση στον κλειστό θάλαμο. Όταν η πίεση αυτή φθάσει σε ένα κομβικό σημείο, τότε το άκρο της βαλβίδας εξόδου ανοίγει ξαφνικά και το καυτό υγρό εκτοξεύεται μετά από μια ισχυρή έκρηξη τοξικού αερίου· μια διαδικασία γνωστή ως «αστραπιαία εξαέρωση.»2

Μόλις το αέριο απελευθερωθεί τότε συμβαίνουν ταυτόχρονα δύο πράγματα: «η βαλβίδα εξόδου κλείνει και η βαλβίδα εισαγωγής ανοίγει ώστε ο θάλαμος να γεμίσει και πάλι· αρχίζοντας έτσι τη διαδικασία για την επόμενη δηλητηριώδη εκτόξευση.» (Science News (Επιστημονικά Νέα),  5 Απριλίου, 2008)

Γιατί οι άνθρωποι αντιγράφουν τη δημιουργία του Θεού για να κατασκευάσουν καλύτερους ψεκαστήρες; Οι άνθρωποι έχουν σχεδιάσει ψεκαστήρες οι οποίοι όμως δεν λειτουργούν τόσο τέλεια. Υπάρχει εξήγηση γι' αυτό: «Επειδή, το μωρό τού Θεού είναι σοφότερο από τους ανθρώπους· και το ασθενές τού Θεού είναι ισχυρότερο από τους ανθρώπους.»  (1 Κορινθίους 1:25)

Το σύστημα προστασίας του σκαθαριού μας παρέχει μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη για τον ευφυή σχεδιασμό του· αλλά οι υποστηρικτές της Θεωρίας της εξέλιξης εικάζουν ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι τυχαίο· εννοώντας ότι οι αλλαγές που έλαβαν χώρα είναι τυχαίες μεταλλάξεις που έγιναν μέσω της φυσικής επιλογής και καταστράφηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που δεν θα μπορούσαν να το βελτιώσουν. Τα Σκαθάρια όμως που δεν έχουν αυτό το θαυμάσιο αμυντικό σύστημα, όχι μόνο απλά εξακολουθούν να ζουν, αλλά υπερτερούν σε αριθμό από τα σκαθάρια Βομβαρδιστές. Αυτό νομίζετε ότι είναι Φυσική επιλογή;  Ξυπνήστε!

Εν πάση περιπτώσει, η σύγχρονη επιστημονική έρευνα μας πληροφορεί ότι οι επιστήμονες αποφάσισαν να αντιγράψουν το πολυμήχανο αυτό σύστημα ψεκασμού του σκαθαριού βομβαρδιστή με σκοπό να δημιουργήσουν τελειότερους ψεκαστήρες για τις βιομηχανίες τους· κι αυτό συμβαίνει, επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ψεκαστήρες οι οποίοι στην πράξη να λειτουργούν τόσο καλά. Υποθέτουμε ότι κάποιοι από αυτούς τους επιστήμονες που είναι ταπεινοί θα αναγνωρίσουν ότι θα αντιγράψουν το σύστημα ψεκασμού του σκαθαριού βομβαρδιστή το οποίο είναι αποτέλεσμα δημιουργίας ενός ακόμα θαυμάσιου σχεδίου του Θεού· αν και οι υποστηρικτές της Θεωρίας της εξέλιξης θα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αυτός ο θαυμάσιος ψεκαστήρας του σκαθαριού βομβαρδιστή είναι το αποτέλεσμα μιας αργής εξελικτικής διαδικασίας και όχι αποτέλεσμα δημιουργίας.

      Η φύση είναι γεμάτη από πλείστα παραδείγματα θαυμαστών σχεδίων της δημιουργίας του Θεού:

-- Οι αγριομέλισσες μας καταπλήσσουν καθώς πετούν με τα μικροσκοπικά τους φτερά, μεταφέροντας τη γύρη στις κυψέλες τους· όπου εκεί θα παράξουν θαυμάσιο μέλι.
-- Οι αδιάβροχες σαύρες Γκέκο που αναρριχώνται σε λείους τοίχους και οροφές· εκεί που άλλα ζώα δεν μπορούν να καταφέρουν κάτι αντίστοιχο.
-- Τα μυρμήγκια μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 50 φορές το βάρος τους.
-- Τα Κολίβρια μπορούν να κουνήσουν τα φτερά τους από 40-200 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Όπου κι αν παρατηρήσετε στον κόσμο θα διαπιστώσετε την ύπαρξη ενός θαυμάσιου εμπνευσμένου σχεδίου. Στην πραγματικότητα, ο Θεός σχεδίασε έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να σώσει τους αμαρτωλούς. Εκείνος έστειλε τον μονογενή Του Υιό, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος πλήρωσε επάνω στο ξύλο του Σταυρού για τις δικές μας αμαρτίες. Το χρέος «πληρώθηκε στο ακέραιο», και μέχρι σήμερα πολλοί άνθρωποι έχουν σωθεί. Μπορείς κι εσύ. Δέξου την πληρωμή του χρέους για τις αμαρτίες σου και εμπιστέψου τον Ιησού Χριστό για να σε σώσει. Σταμάτα να προσπαθείς να σχεδιάσεις και να βρεις άλλον τρόπο για να σωθείς.

Κράτησε το νου και τα μάτια σου ανοιχτά για να γνωρίσεις τα θαύματα του σχεδιασμού και της δημιουργίας του Θεού, και πες «Ευχαριστώ!» στο Δημιουργό σου που είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό τόσο ευφυών σχεδίων· το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα αντιγράψεις.


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

1 - Science News Magazine, April 5, 2008
2 - S.k. «αστραπιαία εξαέρωση» ’Flash Evaporation’, http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_evaporation
 

«Βομβαρδιστές Σκαθάρια: Επιστημονικά Αντίγραφα Σχεδιασμός ψεκαστήρα»
<http://www.creationism.org/greek/bombardier_el.htm>

Κεντρική:  Ελληνικά
www.creationism.org